lördag, juli 23

Golvat

Så vad gör vi regnet, jo vi river upp hallgolvet. Vilken bra idé! Nu låter det som om det var helt oplanerat men vi köpte faktiskt golvet till hallen och lilla toan för rätt länge sedan. Där låg tidigare en trist grå plastmatta från 60-talet.
Nu blir det ekgolv i hallen och ett svart syndigt helblankt golv i toan.
Och precis innanför ytterdörren lägger vi en klinker som ser ut som rostiga plåtar, de är bara så snygga.
Men börjar man riva någonstans skapar det ju lite mer för nu passar inte vägg färgen, dörrar och dörrposter måste också målas. Men så skulle det ju regna denna veckan!

fredag, juli 22

Blött

Nu har tvätten hängt ute i tre dagar, jag tar helt enkelt in den nu. Det är ingen idé längre, på med av fuktaren.

tisdag, juli 19

Danska Portar

En beställning från en bilimportör som ville ha två stora portar med fönster så man kan se de fina bilarna innanför. De ska sitta i en stenlänga och är välvda upptill.
De är dubblekopplade och mäter 220 på höjden och är 260 breda, ganska maffiga där de står i verkstaden
Sen önskade han även en pardörr i samma stil. Ska bli skönt att leverera dessa till helgen, för de tar en del plats i anspråk i vekstaden.

söndag, juli 10

Måndag gör jag ingenting, ingenting...

För nu äntligen börjar vår semester, fyra härliga veckor väntar oss. Det blir lite arbete hemma och så tar vi en tur till Nordsjön hänger i en strandkorg hela dagarna och äter musslor i massor.

lördag, juli 9

2 L gubbar

Vad kan man med 2 L jordgubbar göra, jo en burk sylt och en klassisk Tarte . Har hittat syltsocker i butikerna, och det är helt revolutionerande, så super enkelt att bara koka ihop en eller två burkar av vilken frukt som helst som man har hemma. 1 Liter jordgubbar, några stänger av de sista rabarberna, 5 cm vaniljstång och jag tror det var 2,5 dl syltsocker. Koka i 15 min.
På konditorier i Tyskland ser man dessa läckerheter i långa banor, glänsande och fulla av bär.
Man gör ett sött pajskal, gräddar det och låter svalna. Fyller det sen med en tjock vaniljkräm och garnerar med jordgubbar. Jag penslade sen bären med lite av jordgubbssylten så den blev helt glansig.