torsdag, april 29

Tuppjobb

Vilket liv det är om dagarna hos hönsen, alla ska lägga ägg och nästan samtidigt och helst i samma rede. Det skapar ju timslånga köer. För skulle då någon redan ligga där och värpa blir det ett herrans liv det gapas något så förskräckligt att tuppen Bosse blir helt nervklen. Det har nu gått så långt att om en höna inte är nöjd med rederna så bäddar Bosse ett nytt rede åt henne. Han kuttrar och lockar -titta här vilket fint rede. Och kanske, men bara kanske kan hon tänka sig det redet. Nu räcker det tydligen inte med att han bäddat ett nytt rede utan måste till och med sitta och hålla henne sällskap under värpningen. Han är helt slut på kvällarna och det är inte undra på han har fjorton hönor att ta hand om. Toppjobb tveksamt men vilken kille!

tisdag, april 27

Nu är det som vanligt igen

Idag kom den, vi fick hem en ny Gotlands flagga med posten. Gissa om Mikael har längtat efter denna gutemarkering. Vi förbrukar en flagga om året ungefär för den får verkligen sitta uppe nästan hela året från februari till november. Den gamla var helt sönderblåst så nu är vårt hem ett stycke gutemark och så här låter det nu här hemma.
Mobiltelefon=lummläur
Rectoskopi=rövkeik
E-mail=sladdpåst
Fast food=rännjete
Grannen=astäuen
Våren=ladingen

måndag, april 26

Spadtag

Det är kanske lite modigt men jag kunde inte bärga mig. Precis intill väggen på verandan har jag en låda som jag brukar hålla lite köksväxter i, den planterade jag idag med citrontimjan, vanlig timjan, salvia, rosmarin och en curryört. Håller tummarna att de inte ska gå åt av frosten.Sen passade jag även på att plantera lökar. Jag brukar spara alla julens och vårens lökar av krokusar, hyacinter, påsk och pingstliljor som man haft inne i kruka i en låda, de gräver jag sen ner på våren. Och om vårarna har jag allt möjligt roligt som kommer upp i rabatterna.

söndag, april 25

lördag, april 24

Rabatter

Att ha höns frigående är ju jätte mysigt, men på våren innan växtligheten kommit upp används rabatterna flitigt till jordbad. De groparna tenderar även att bli permanenta de blir liksom favoritgropar att återkomma till. Nu vill man ju ha prunkande rabatter även om det finns höns på gården. Ett tips som iallafall fungerar på våra höns är att man på hösten lägger granris på finrabatten och låter den ligga tills växterna blivit lite större, för då blir det inte intressant att bada där. Men man får ju även se till att det finns några ful rabatter så alla blir nöjda.

onsdag, april 21

Äggfat

Har fått bilderna som vi tog för hemsidan och jag tycker det blev en fin stämning på bilderna. Här har jag två äggfat, det är så fint att kunna ställa fram ägg eller ägghalvor på ett vackert fat, för varje ägg är som ett eget litet smycke i sig.
Jag vet precis från vilken höna äggen kommer ifrån, och det är en speciel känsla när man vet att detta ägg kommer från Silkes Siv, Zindy med bruna trubbiga ägg eller Majken som värper gröna ägg, det smakar liksom godare då.

söndag, april 18

Raku

Har idag haft första dagen på en två heldagars Raku-kurs. Första tillfället gör vi sakerna som sedan ska torka och skröjbrännas. Så om fyra veckor kommer de tillbaka och då bränner vi i gasolugnen ute. Det är så spännande för man vet inte riktigt hur det kommer att bli i slutänden. Och visst är det skönt att inte alltid veta hur det ska bli.

Surhönor

Nu har vi två hönor som bestämt sig, nu ska här ruvas. Vi har bara naturruvade kycklingar och som tur är finns det alltid någon som vill ruva hos oss så vi får nästan alltid kycklingar. Vi flyttade in Mia som låg i vedboden till barnkammaren där hon får ligga brevid Smala Sussi som också har bestämt sig, j-lar va sur hon är. Om två till tre veckor ser det kanske ut som på bilden, jag hoppas så för det finns inget sötare än dessa dunbollar. Kycklingsjuk jag, näää.

lördag, april 17

Från ingenting till ingenstans

Åh vad vi skrattade, de var alla bra och man blir imponerad att de kan leverera en efter en. Adde hade vi aldrig sett tidigare och han var kanon. Den som stack ut var ju Peter Wahlbeck, han är även en personlig favorit riktigt galen. Han beskrev livscyklen som, Om man inte tror på något så börjar livet från ingenting och sen går man till ingenstans.

torsdag, april 15

Nära nu

Vi tar nästan varje dag ett steg närmare till vår nya hemsida. Såg de bilder som vi tog på våra saker igår och de var så fina. Men det är många beslut och tankar om hur man vill att den ska se ut, och att den ska vara intressant för andra, syftet med hemsidan o.s.v. det är så spännande.Vi har också bestämt oss för att gå ut med bilder på oss själva, ger ett mer personligt intryck av oss. Så, så här ser vi ut.

tisdag, april 13

Hjälp!

Vi har en stackars Bohus-Dals svart höna som är så ruskigt ensam och inte så lycklig. Hon går mest för sig själv och är alltid sist in på kvällen. Finns det någon som har eller känner till någon som har svart höns eller möjligt kanske har ägg så Ulla kan få likasinnade att leva med.

Sant


Det krävs mod att leva!!!

söndag, april 11

Kolka

Jag har inte ridit på åratal, tänker inte ens börja räkna på hur länge sedan det är. Men tyvärr har tiden gjort mig lite hästrädd, jag har en enorm respekt för dessa djur. Men har nu fått tillfälle att möta min rädsla och rida Islandshästen Kolka. Vi är ungefär på samma nivå hon och jag, lite överviktiga och ganska otränade. Det är nu andra gången vi är ute, och jag känner mig väldigt trygg på hennes rygg
En kanon tur genom skogen fick vi denna vackra söndag.

lördag, april 10

Nyfikna

Vad kan det vara som är så himla intressant. Finns det något nyfiknare än höns, jag bara undrar...

Malmö

Jag har det senaste dygnet varit och besökt Malmö, en härlig stad att vandra omkring i, hittade god mat på en Japansk restaurang med en god väninna. Många långa goda samtal som också det gick in på plus kontot, tack Annsofi. Passade även på att köra förbi en keramikleverantör så jag kom hem med 150 kg lera och chamotte redo att skapa vackra saker med.

torsdag, april 8

På plus kontot

Ikväll ska vi gå och se Mia Skäringer i Kalmar och jag ser så mycket fram emot det. Hon har så härliga karaktärer, Gulletussan och min absoluta favorit Tabita trasch morsan nummer ett. Vi har bestämt oss för att 2010 ska bli ett underhållningens år, vi ska försöka gå på så mycket vi kan, både få inspiration av att lyssna till smarta människor och gå på musik konserter. Rätt in på plus kontot, som man kan ta fram en regnig dag. 2010 Yeahhh!

tisdag, april 6

Sticklingar

I helgen har vi satt sticklingar av pelargoner en Mårbacka och en liten doft pelargon. Tror även att det blev någon röd variant.
De är satta i tidningskrukor gjorda med hjälp av en krukmakare, det ser riktigt fina ut.Testade även sätta några strån av Lavendel, har inga större förhoppningar då de om jag inte minns fel ska sättas på hösten. Men man måste prova iallafall det kan ju gå.

måndag, april 5

Jag behöver råd

Hur ska man göra för att hönsen inte ska gå ut på vägen. Detta har inte hänt förut kanske någon gång att de slunkit ut på vägen, men nu är det ingen hejd på dem. Det är det första de gör på morgonen rätt ut på vägen bara. Inte går det att hejda dem heller, har försökt att locka, skrämma, mota med kvast, samtal i både grupp och enskilt, men det verkar inte gå fram. Vad ska jag göra vi måste snart sätta ut en skylt med Varning för Höns.