tisdag, april 14

Badrumsmöbel

Kunden kom med två gamla pottskåp som skulle byggas ihop, höjas till bekväm höjd och byggdes djupare för att vattenledningar och avlopp skulle kunna gå bakom skåpet. Det ska ligga en betongskiva på så man behöver stärka upp runt om och finnas nog med plats för två handfat.
Man bygger en form av formplywood, ta en bra kvalitet för det blir bättre stabillitet och ytan blir riktig bra. Man behöver heller inte olja in formen, tvärt om. Jag provade att olja in en form som jag använt flera gånger men betongen reagerade och blev helt full av blåsor. Här använde jag fiberarmerad flytbetong. Det finns en uppsjö med olika betonger. Men av erfarenhet så har skivor med hål eller skivor på 3-5 cm tjocklek en benägenhet att spricka om man använder vanlig betong med armeringsmatta.

Handfaten är limmade underifrån med ett riktigt kraftigt lim (PL400).
Ytan på den här möbeln blev helt otrolig. Betongen oljades först in rikligt med en vaxolja. Fick stå några dagar och härda. Därefter en antikvax som man måste vara snabb med att polera in annars blir det flammigt. Det är knappt man tror att det bara är betong, ser mer ut som en stenskiva. Dessa skivor kan man ha som köksbänkar, på bordsskivor, byråer som soffbord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar