måndag, maj 4

Bin

I söndags var det premiär för Östra Blekinges biodlarförening söndagsträffar. Det pågår hela sommaren varje söndag kl 10:00. Där berättas det historier vill jag lova och de rutinerade biodlarna delar gärna med sig av en oändlig kunskapsbank om biodling. Allt är inte sant men det är alltid med glimten i ögat. Tyvärr finns det inte så många biodlare kvar och de som finns är ofta till åren. Om man är intresserad av att prova på kan man anmäla sig som nybörjare och få ett samhälle placerat vid föreningens hus i Augerum att öva på under ett år. Man får all hjälp och svar på alla tänkbara frågor man kan ha av dessa herrar.

Vi var där i söndags för att köpa oss ett samhälle, det har varit så tomt i vår kupa, har man en gång haft bin vill man fortsätta. Fördelarna är stora. Man får större skörd av äpplen, päron, plommon, körsbär och hallon och så får man ju honung.

De säger också att biodlare sällan blir reumatiker, för man får sig nåt stick varje år och bigiftet ska tydligen vara bra för lederna.
Här kan man se dem marchera in i sin nya kupa. Det är en gammal kupa med Svea ramar den är ganska omordern men vi tycker den är fin och inbodd av många samhällen tidigare. Hoppas de trivs hos oss. Besök gärna ÖstraBlekinges Biodlarförenings hemsida
http://blekingebi.net/ostra/index.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar