tisdag, juli 27

Honung

Nu har vi stått i källaren och slungat all honung för året. Det blev mer än förra året trots den kalla våren, gissar på att vi fått ca 70-80 kg honung.Honungen är klar när bina har lagt på ett litet lock på varje cell, den måste man ta bort innan man slungar och det gör man med en typ av gaffel kam som är syl vass.
Vår slunga är inte den modernaste och tar bara två ramar i taget, men den fyller sitt syfte och vi har inte så mycket att slunga så den duger alldeles utmärkt.Honungen silas genom fyra olika silar, sen ska den röras varje dag i någon vecka så alla sockerarter har blandats för att sen hällas upp på burk.

2 kommentarer:

  1. Hur många kupor har ni för att få 70-80 kg? Vi har inga bin men är sugna på att skaffa :)

    SvaraRadera
  2. Vi har tre samhällen, nu har de svärmat fem gånger också. Men de svärmarna har vi sålt.

    SvaraRadera