Vi har länge haft svårt för att köpa gris ute i handeln, för man vet att de inte haft det bra. Det har resulterat i att vi senare år inte köpt gris helt enkelt. Men så fick jag nys om att det fanns ekogrisar som man kunde beställa. I måndags var vi och hämtade en gris, styckad och klar i mindre förpackningar. Grisen kommer från en gård i skåne
GoaGård, där har de även getter och tillverkar ost. Så nu har vi hela fysen full med Ekogris och det känns bara så bra.
Tänk, det har vi haft också. Svårt att köpa "industrigris".
SvaraRaderaSå när en kompis tipsade om griskultingar som "blivit över" i somras, så hämtade vi hem fem stycken griskultingar som vi födde upp själva under hösten och vintern och så hade vi grisslakt för två veckor sedan i lugn och ro. Inga stressade grisar, utan väl-kliade, tama grisar med knorr på svansen. Så vi har också frysen full nu, med kött från gris jag vet haft det bra :) Känns mycket bättre.
Tack för tipset! Det ska jag undersöka genast! Hoppas allt är bra med er!/Kramen
SvaraRadera