onsdag, februari 23

Gris

Vi har länge haft svårt för att köpa gris ute i handeln, för man vet att de inte haft det bra. Det har resulterat i att vi senare år inte köpt gris helt enkelt. Men så fick jag nys om att det fanns ekogrisar som man kunde beställa. I måndags var vi och hämtade en gris, styckad och klar i mindre förpackningar. Grisen kommer från en gård i skåne GoaGård, där har de även getter och tillverkar ost. Så nu har vi hela fysen full med Ekogris och det känns bara så bra.

2 kommentarer:

  1. Tänk, det har vi haft också. Svårt att köpa "industrigris".
    Så när en kompis tipsade om griskultingar som "blivit över" i somras, så hämtade vi hem fem stycken griskultingar som vi födde upp själva under hösten och vintern och så hade vi grisslakt för två veckor sedan i lugn och ro. Inga stressade grisar, utan väl-kliade, tama grisar med knorr på svansen. Så vi har också frysen full nu, med kött från gris jag vet haft det bra :) Känns mycket bättre.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Det ska jag undersöka genast! Hoppas allt är bra med er!/Kramen

    SvaraRadera