söndag, september 25

Kiviks Äppelmarknad

Årets äppeltavla avbildade Österlens äppellundar. Så här mycket folk har det inte varit någon gång vi besökt marknaden. Det var knappt man kunde ta sig fram. Så vi hamnade på Bures och åt av deras supergoda fisk och skaldjurs buffe.
 Det var så varmt att vi kunde sitta ute, här är vi med goda vänner vid en stuga vid havet utanför Simrishamn.

Vi hittade detta knivställ gjort av en stubbe, jag tyckte det var en häftig idé.

lördag, september 24

Ny bil

Jag har alltid åkt omkring med halvbra bilar men eftersom jag kör 7 mil till jobbet varje dag och den bil jag hade var rätt risig var jag mer eller mindre tvungen att göra något åt det.
Att köpa bil är inte så lätt och man får mängder av tips och förslag på vad man ska tänka på speciellt om man är kvinna också. Med kommentarer som - din man följer väl med och köper bil. För mig räcker det att den går, har rätt färg och är snygg.

tisdag, september 20

söndag, september 18

Hoburgen





Bilder från några dagar på Hoburgen hos Morbror Arendt.

tisdag, september 13

Mat 2011

Vill tipsa er som bor i närheten att det är matmässa i Växjö till helgen. Det ska bli kul att se, och framförallt handla en massa goa grönsaker och ostar, marmelader, bröd och kött. kolla in detta Mat2011
Och nästa helg är det Kiviks Äppelmarknad, bara massa gosaker. Hösten är fantastisk i skördetid!

måndag, september 12

Ruggigt













Här hemma är nästan var och varannan höna halvnaken, ruggningen har riktigt slagit till. Vår Smala Sussi har tokruggat så man kan tro att vi missköter henne. Hon är nästan kal utom på de områden nya pennor tittar fram. Men man få se det som att de rustar för höst och vinter. För nu börjar den fina fluffiga, värmande dunet växa och då blir de så ulliga och fina lagom till vintern.

söndag, september 11

Örtsalt

Hela trägården är full av goda örter och istället för att bara torka dem kan man göra eget örtsalt, utan tillsatser av jästexrakt eller andra E nummer tror även att det blir billigare. Jag körde vitlök, timjan, rosmarin, libbsticka, persilja och basilika i en mixer. Sen i slutet hade jag i allt salt och mixade det väl. Strödde sen ut saltblandningen på ett fat för att torka.

onsdag, september 7

Inbrott

I söndagsnatt drabbades 90% av oss i byn av inbrott, det är riktigt otäckt man känner sig så otrygg. Så igår samlades vi i byn för att ta beslut på vad vi ska göra, för att man vet ju inte om de var och rekade eller om det var en engångsgrej. Vi bestämmde oss iallafall för att gå med i Grannsamverkan, då man träffar ett samarbete mellan Polis, försäkringsbolag och räddningstjänst. Men redan nu börjar vi patrullera på nätterna, det här är ingen by man bråkar med......

tisdag, september 6

Katten va jobbigt

Hur är det då med Håkan efter veterinärsbesöket. Jo ganska bra faktiskt, åka bil är verkligen inte kul han kom fram med svettiga tassar och sen väl inne hos doktorn var det blodprov och röntgen. Försök få en katt ligga helt stilla, först på sidan sen på rygg sen en bild på halsen. Men man hittade inget direkt fel på honom men det kunde vara Astma så han fick Cortison tabletter som skulle hjälpa mot astman. Att sen få i honom tabletter är en annan historia. Vi krossar dem i morteln och lägger det i en klick smör, tar det på fingret och trycker upp massan i gommen, och volia tabletten är inne...tror vi..

måndag, september 5

Byta

Ibland kan det vara nyttigt att prova på varandras områden, för hur svårt kan det va! Men se det är inte så lätt som man tror. Men Mikael visade sig vara riktigt skicklig på centrering, jag är inte alls i närheten så duktig på trä. Respekt mannen!!!

söndag, september 4

Till doktorn

Vår katt har inte blivit bättre utan behöver åka till veterinären. Det är aldrig roligt att åka bil eller bli undersökt men vi måste för han kan inte spinna längre utan att få andnöd. men han är ju så kramig att han inte kan låta bli att spinna som en liten tok. Han får ta fram det modiga lejonet i sig för att bli frisk.

Pflaumenkuchen

Plommonträdet är så fullt av frukt att grenarna nästan hänger ner på marken. Vissa år får man inga plommon och andra år klarar trädet sig knappt ifrån att gå sönder av all frukt. Men nu äntligen börjar de mogna.
Det absolut godaste jag vet att göra av plommon är denna plommonkaka. Min mormor gjorde den alltid och så fick man en klick grädde till. Till en långpanna tar man en stor sats vanlig sockerkakssmet. Lägger tätt med färska halverade och urtagna plommon med skalet neråt. Sen strör man över rikligt med vanlig smuldeg. Den behöver nästan en timme i ungn på 175 grader. Oj så gott!