söndag, oktober 31

Müsli

Denna frukost bestod av den där fina ekofilen som Arla har, bananer och hemmagjord Müsli. Sätt ugnen på grill 200 grader och lägg ett bakplåts papper på en plåt. Lägg sen det du har i skafferiet, jag hade pumpafrön, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, hackade lite mandlar grovt, havregryn och kokosflingor. Rostas i ugnen ca 10 minuter, man känner det på doften och att nötterna blir bruna när det är färdigt.

onsdag, oktober 27

Redovisning

Jag går denna hösttermin på en distanskurs i keramik i Mullsjö och vi får då hemuppgifter mellan gångerna och denna vecka har vi redovisning. Vi skulle presentera en treserie alltså tre saker som hänger ihop med varandra antingen i form eller dekorations mässigt samt en motivering. Totalt ska vi göra tre treserier så jag tänkte dela med mig av min första serie till er, så detta har jag lämnat in.

Jag började tänka tema och fastnade i matträsket, jag är ju mer en brukstillverkare och har lite svårt att släppa det så. Då kom ideén på att presentera olika behållare för mat så min första serie handlar om "Fast food in slow materia". Normalt slänger vi dessa förpackningar efter en gångs användning, men om de görs i annat material t.ex Keramik blir man kanske lite mer varsam. Jag har valt att inte dekorera dem för normalt är de så fulla av text och färg att vi till och med hjälper dem att sprida reklam för dessa kedjor även med vårt skräp. Jag tycker därför de passar bättre "nakna". Naturligtvis har vi hela miljöaspekten också med att vår konsumtion är ohållbar i längden. De är tillverkade i porslinslera med original förpackningarna som mall och de fick en transparant glasyr på insidan. Kan ni se vilka kedjor eller maträtter man får dem i?

söndag, oktober 24

Söndagsfrukost

Fick blir en äggamacka med ost och ett salladsblad. Hönsen har börjar så smått att värpa igen så nu kan man unna sig ägg.

Tråkväder

Idag skulle vi egentligen ha brännt raku men det har regnat nästan hela dagen och då är det inte så roligt att stå ute. Så vi får göra det nästa helg istället och hoppas att vädergudarna är på vår sida. Det fick bli lite snickeriarbete istället, för när vi rensade upp i verkstaden för några veckor sedan sparade jag på några spillbitar och tänkte att de skulle få bli skärbrädor. Så det fick det bli, skärbrädor i ek och fur.

onsdag, oktober 20

Slutmontering

För en tid sen så var jag och förmonterade en trappa till en kund i Karlskrona och idag var det dax (efter att allt målats, tapetserats och golv lagts färdigt) för slutmontering.Så efter lite listsättning och småjusteringar så var trappa med räcke på plats.
Tjusig va!

tisdag, oktober 19

Träningsvärk

Jag var på ett Skivstångsgympa + kondition pass i måndags, idag har jag sån värk i både benen och rumpa. Värst är det när man ska sätta sig på toan, det är liksom svårt att komma ner på sitsen för det stramar så i benen.
Men det var minsann inte så enkelt förr i tiden heller om man ville hålla sig i trim. Det fanns så många konstiga maskiner och det finns det i och för sig fortfarande, men den stora skillnaden är nog klädseln. För vem skulle idag gå och träna i kostym och slips eller långkjol. Nu vill vi helst ha så lite som möjlig på oss för att visa upp musklerna vi fått.
Jag får trösta mig med att det blir värre i morgon, dag två brukar vara värre innan det blir bättre och vara glad för att jag har muskler att få ont i och träna vidare helt enkelt.

måndag, oktober 18

Ett Paket!

I eftermiddags kom ett paket fin fur som innehåller ungefär 3 kubik, så nu behöver jag inte köpa hem fur på ett halvår. Brukar inte köpa så här mycket så nu känns det mäktigt när man tar trappan ner i källaren och skådar denna stora stapel som bara väntar på att få bli ett fönster eller kanske en Gårdslampa. Tur var också ett jag fick hjälp med att få in virket i tid för nu regnar det.

Synbart

Nu har det hänt, jag har släppt min fåfänga gått in på ÖB och köpt mig ett par läsglasögon. Har också kommit på att om man har sina vanliga glasögon och sen sätter på läsglasögonen över dem ser man hur bra som helst. Ser förmodligen riktigt het ut i detta men en helt ny värld har öppnat sig och jag kan faktiskt läsa en stund på kvällen. Har än så länge bara +1 så jag väntar lite med att proggresiva mig, är helt enkelt inte redo för det än 

söndag, oktober 17

Söndagsfrukost

Idag blev det gröt med en rabarber kompott som jag hade i frysen, riktigt gott nästan så jag föråt mig.Nu drar vi till Kalmar och kollar på klinker sen har jag bjudit min man på middag på Vickelby Pensionat det ser jag fram emot. Ha en skön söndag.

onsdag, oktober 13

Gårdslampa

Vi har tagit fram en gårdslampa och tanken med den är att den ska vara enkel och passa på just gårdar ute på landet. Den är tillverkad av kärnfur och målad med Falurödfärg, vilket gör den enkel att måla när man nu ska måla ladan eller huset drar man även några penseldrag på lampan. Glaset är draget så man får de olika skiftningarna som brukar finnas i gammalt glas. Det är så mörkt nu och då kan man behöva något som lyser upp på gården.

söndag, oktober 10

Liggcykel

När jag kom ner till min morbror på Hoburgen höll han som bäst på att skruva ihop sin nya cykel som han köpt, det var en recumbent eller liggcykel som den också heter och det finns t.o.m klubbar som bara är för liggcyklister här är en Liggister .
Var ju tvungen att pröva den och den var svår, nästan som att lära sig att cykla på nytt igen. Men väldigt häftig.

Söndagsfrukost

Det blev en morgon smoothie gjord på blåbär, nektariner och några bitar frusen annanas för sötman, lite linfrön och vatten mixas länge och späd med vatten så den inte blir för tjock, den ska ju vara drickbar.

fredag, oktober 8

Höst

När jag kom hem var det ett sånt vackert ljus ute som gjorde att alla de fantastiska färgerna blev ännu djupare. Vissa träd ser nästan ut som om de stod i brand, det är så bedårende vackert nu. Snart är alla träden kala och löven ligger i drivor i bruna nyanser istället.

På ön

Jaha då var man på ön och hälsar på mamma och halva släkten. Det känns bra för det var några år sen sist. Idag ska jag och mamma göra stan lite samt luncha på Kungsladugården som ska vara ett bra matställe med stenugnsbakat bröd bara en sån sak. Till kvällen bär det av till min kära morbror som bor på Hoburgen som är ett av de vackraste och mest avkopplande ställen man kan finna. Det ska bli skönt.

onsdag, oktober 6

Ensam hemma

På torsdag kväll åker Mikael till Gotland för att hälsa på familjen. Nu är det även ett födelsekalas där i helgen så vi har i kväll packat in en present. En ask i alm, alm är så vacker skimmrande och har två tydliga färger i ytan respektive kärnan. Vi la ner två spilkummar och packade in dem med hyvelspån, vilket vi har ganska gott om.
Jag brukar aldrig vara ensam hemma, och nu blir jag hemma själv hela helgen. Det jag är mest orolig för är att jag ska glömma ge katten mat och hur kaffet kommer att smaka, Jag kokar nämligen så sällan kaffe. Sen är det det där med att sova ensam.

söndag, oktober 3

Söndagsfrukost

Så här dagen efter kräftskivan få det bli en kopp kaffe och en scones med marmelad och ost.

fredag, oktober 1

Fredag

Det är så himla skönt att det äntligen är fredag, jag brukar annars tycka att veckorna rusar fram.
I helgen är det skördefest på Öland och kräftskiva som står på  helg agendan. Önskar er en trevlig helg.