måndag, januari 31

Apelsinmarmelad

Jag är så bortskämd med färskt bröd nästan varje dag. Man kliver innan för dörren efter en lång dag på jobbet och möts i dörren av en underbar doft av nygräddat bröd. Helgerna är inget undantag och söndagar har vi ofta Scones, och vad passar bättre till scones än apelsinmarmelad. Ni har säkert precis som vi ett berg av apelsiner, klementiner och andra cirtusfrukter hemma så här års. Jag hade 3 torkade aprikoser i skafferiet så dom la jag i blöt nån timme. Pressade sen 2 apelsiner, 2 blodklementiner, 1 blodgrape och en citron. Samlade all saft och la även med fruktköttet som låg i pressaren. Hackade aprikoserna och la de och saften i en kastrull. Till den mängden tog jag 4 dl socker med pektin. Koka i 15 minuter och häll upp på burkar.

1 kommentar:

  1. jisses vilket enkelt marmeladrecept. Du vet inte på ett ungefär hur mycket saft det blev?
    Mvh//Lee

    SvaraRadera